Man kan bli motbydelig rik ved å investere i kryptovaluta. Men man kan også tape alle sparepengene sine. Hvordan kan begge de to uttalelsene være sanne på en gang? Vel, som de fleste investeringer følges kryptoaktiva av risiko, men også av enorme potensielle fordeler. Det er imidlertid ikke verdt å komme inn på børsen med en gang hvis man er nybegynner – det finnes andre, bedre operasjonsmetoder som jeg skal lære dere.

Investering i kryptovaluta … sannhet eller påfunn

Til å begynne med la oss se på noen av interessante aspekter ved markedet for kryptovaluta og avgjøre om den er verdt å investere i.

Når vi kjøper en kryptovaluta, kan vi utsette oss for visse risikoer som ikke er så vanlige på tradisjonelle finansmarkeder. Den verste risikoen? Hackere fra darknet. Dette vil vi neppe finne når vi kjøper aksjer eller obligasjoner. Markeder for kryptovaluta er sårbare for hacking og andre kriminelle aktiviteter. Disse sikkerhetsbrudd førte tidligere til betydelige tap, og de som fikk stjålet sine digitale valutaer, så dem aldri mer. Tenk dere å ha summen lik flere millioner dollar på børsens konto, og så plutselig forsvinner hele børsen. Og det er ingenting man kan gjøre med det.

Svindel er også vanlig i denne bransjen. Kriminelle som lover dere blendende gevinst, klarer vanligvis ikke å oppfylle sine store løfter fordi de altfor ofte selger gull for tosker i stedet for lovlige blockchain-prosjekter. Investorer som kjøper denne scam, kan lide store tap på grunn av sin naivitet.

Dessuten er lagring av kryptovaluta ikke like lett som lagring av aksjer eller obligasjoner. Mens børser gjør det lettere å kjøpe og selge mynter, liker mange ikke å lagre sine digitale eiendeler på børser på grunn av den nevnte risikoen i form av hackere.

Kryptovaluta kan imidlertid være et fristed for investorer. Hvorfor? Til tross for nyhetsrapporter om oppsiktsvekkende markedssvingninger, er realiteten at standardmarkeder vanligvis bare svinger med 1 eller 2 % per dag. Slike svingninger påvirker sjelden den gjennomsnittlige investorens lommebok: de fleste individuelle investorer tenker på de langsiktige utsiktene. Har du aksjer? Du beholder dem i flere måneder. Kanskje i årevis. Du kan til og med beholde obligasjonene dine til du blir pensjonist.

Bevegelsene i kryptovalutamarkedet ligner standardmarkedet, men et slikt som går på steroider. La oss se på følgende statistikk:

  • 25. juni 2019 var prisen på Etherem på 335,10 USD. 16. juli var mynten verdt 205,86 $. Det er 40 % fall i verdi i løpet av 21 dager.
  • 7. februar 2019 var Bitcoin verdt 3451,55 USD. 9. juli kostet den 12 647,99 $. Det er en økning på 3,6 ganger i løpet av cirka 150 dager.

Investering i kryptovaluta krever et annet system for sine meninger. Conway oppsummerer det best: «Kryptovaluta er ikke en investering, det er et trossystem.» Dette grunnlaget vil la dere utvikle et nytt nivå av toleranse for «veldig lave» og potensielt «veldig høye» nivåer av gevinst og tap.

Husk at når dere investerer i krypto, er det dager når de største investorene kan tjene 1 million USD, og dager når man kan tape 500 000 USD. Dette er sannsynligvis det som tiltrekker så mange mennesker til krypto!

Min første Bitcoin … hvordan skaffe seg den

Slik som med investeringer kan lagring av Bitcoin virke komplisert. Bitcoin-lommeboken er ikke et fysisk element, men et program for lagring og handel med bitcoin. Med andre ord eksisterer den som en bankkonto, bare at dere ikke kan ta ut «penger» i en annen form enn digital, og dere har ingen garanti hvis dere mister pengene.

De fire typene av Bitcoin-lommebøker er stasjonære maskiner, mobile enheter, nettsider og fysisk maskinvare.

Ok, la oss anta at vi har løst problemet med lommebok. Hvor kan man kjøpe kryptovaluta? Du finner den ikke i banker og de fleste steder tilknyttet standard aktiva. Krypto har sine egne separate handelssteder.

Før var det kryptovalutabørser som var populære. Men husker dere hva jeg har skrevet om børsenes sikkerhet? Det er børser som oftest blir offer for hackingangrep og scam. Og det er ikke liten svindel! Det alvorligste angrepet på børsen resulterte i tap på flere milliarder amerikanske dollar, noe som gjorde svindelen til en av de største i historien … men det var først og fremst investeringsentusiaster som hørte om det.

Noen ganger kan dere finne på nettet eller i en stor by et vekslekontor med et stort Bitcoin-tegn på. Det er et stasjonært vekslekontor for kryptovaluta, som veldig ofte er koblet til valutaveksling. Et stasjonært vekslekontor der man bare kan kjøpe kryptovaluta, er ikke lønnsomt å åpne. Online valutaveksling er et mye mer praktisk alternativ fordi hele operasjonen foregår over Internett uten å forlate huset. Vekslekontor blir sjeldnere angrepet av hackere enn børser, men … tror dere at det finnes enda enklere måter å få virtuelle mynter på?

Er det noe enklere? … velg et sett

Først gir jeg dere et sitat, så kommer jeg til til poenget:

«Økonomisk trygghet er ikke en ervervet ting. Det er å lære å leve for mindre slik at man kan bruke penger på å investere. Du kan ikke vinne før du gjør det.»   

Hva innebærer det? Altså at investering er vitenskap, og at man skal lære ved å investere. Og forresten også at det er verdt å bruke mindre penger.

Hva om man kombinerer vitenskap og investering? Det viser seg at … det er mulig. Dessuten kan midler til den første investeringen fås sammen med en opplæringspakke. Ja, du har lest riktig – en opplæringspakke der de bortsett fra kunnskap gir bort penger. Nesten som et stpend på universitetet.

En slik pakke inneholder et sett med opplæring og annet material relatert til investeringer i kryptovalutaer. Det er mange opplæringspakker på markedet, men vær forsiktig, det er pakker med kryptovaluta som hovedsakelig er rettet mot nybegynnere som bare vil komme inn i denne virksomheten og ikke vet om de vil investere i krypto. Og slik har de den første valuta gratis, sammen med pakken. Riktignok bet jeg på det agnet og begynte umiddelbart å sjekke på nettet om det ikke var scam (gjør det alltid).

Jeg søkte litt på nettet og fant … Ripple-sett

Jeg søkte litt og fant noe sånt som  Ripple-sett. Jeg innrømmer at jeg ble interessert i det på grunn av mynter, ikke opplæringsmateriell. Ripple er en veldig lovende kryptovaluta, og jeg ville gjerne skaffe meg  den gratis.

Ripple-sett er en typisk representant for pakker med kryptovaluta. Da jeg bestilte det, mottok jeg materialene veldig raskt. Etter å ha bladd i dem fort kan jeg si at de er av høy kvalitet og beskriver de forskjellige aspektene ved å investere i krypto på en interessant måte. Som jeg har skrevet, er det for nybegynnere, så det skulle være forståelig og det er det.

Jeg ble imidlertid overrasket over at etter å ha bestilt Ripple-sett, ankom det på to måter – på e-post og … i vanlig post. Så man må oppgi adressen sin. Men det kreves ingen andre personopplysninger, så det bra. Å ja, ikke forvent tykke konvolutter eller pakker – det meste av opplæringsmaterialet sendes til e-postadressen som man oppgir når man legger inn en bestilling. Fordelen er sikkert det at man fritt og uten begrensninger kan bruke materialet for nybegynnere som tilbys av pakken med kryptovaluta.

Hva jeg synes om det … Ripple-sett og min mening

Men de fleste av dere er nok mest interessert i hva med gratis kryptovaluta? Heldigvis fikk jeg tilgang til min Ripple rett etter å ha mottatt pakken fra postbudet. Den inneholdt et Ripple-kort (et stykke papir med en kode) og instruksjoner om hvordan man logger inn på lommeboken.

Ripple-tokens lagres på en ekstern konto, noe som skal utgjøre en sikring mens man lærer det grunnleggende om å investere. Jeg trengte det ikke, og jeg utbetalte midler umiddelbart til min personlige krypto-lommebok. Jeg hadde ingen problemer med kontoen eller med å utbetale hele beløpet som dukket opp hos meg nesten umiddelbart.

Så min mening om Ripple-sett er overraskende positiv. Ideen om en konto som forvaltes av en mellommann kan virke merkelig, men på den annen side – den beskytter mot et hackingangrep, for i tilfelle et slik angrep er det mellommannen som dekker skader. Så – en ganske fin lek for nybegynnere, hvis noen har tid og krefter.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *