Ne putem îmbogăți enorm, investind în criptovalută. Însă putem de asemenea pierde toți banii noștri. Cum pot fi ambele lucruri reale dintr- odată? Ei bine, asemănător cu toate investițiile, activele criptovalutare se leagă cu riscul, însă de asemenea cu potențiale avantaje enorme. Nu merită așadar să intrăm dintr-o dată pe bursă, dacă suntem începători – există alte metode mai bune de a acționa, care ne învață.

Investirea în criptovalută… adevăr sau invenție

La început să aruncăm o privire asupra anumitor aspecte interesante din piața criptovalutelor și să evaluăm, dacă merită să investim în ele.

Cumpărând criptovalută, ne putem expune anumitor riscuri, care nu sunt atât de răspândite pe piețele financiare tradiționale. Cel mai rău risc? Hackerii darcknetului. Acest lucru nu îl vom găsi cumpărând acțiuni sau obligațiuni. Bursele criptovalutelor sunt vulberabile la furt și alte activități infracționale. Aceste încălcări ale siguranței au dus la pierderi considerabile în trecut, iar cei cărora li s-au furat valutele digitale, nu le-au mai văzut niciodată. Imaginați-vă că aveți echivalentul a câteva milioane de dolari pe contul de bursă și brusc, întreaga bursă dispare. Și nu putem face nimic cu asta.

Frauda este de asemenea răspândită în această industrie. Escrocii, care vă promit câștiguri uimitoare, de obicei nu sunt în stare să își îndeplinească promisiunile înalte, deoarece deseori vând aur proștilor, și nu proiecte blockchain legale. Investitorii care cumpărăt această păcăleală, pot suporta pierderi mari din atenție pentru propria naivitate.

Mai mult, păstrarea criptovalutelor nu este atât de ușoară, cât este păstrarea acțiunilor sau a obligațiunilor. În perioada când bursele ușurează cumpărarea și vânzarea monedelor, multe persoane nu adoră să își păstreze resursele digitale pe burse, datorită riscului sub forma de hackeri amintit.

Criptovalutele însă pot fi un rai pentru investitori. De ce? În ciuda rapoartelor de presă despre fluctuațiile senzaționale de piață, adevărul este că piețele standard fluctuează de obicei doar cu 1 sau 2% zilnic. Asemenea fluctuație a riscului acționează asupra potovelului investitorului de rând: majoritatea investitorilor individuali se gândesc la perspectuvele de durată. Aveți acțiuni? Le țineți de multe luni. Poate ani. Obțigațiile le puteți ține chiar pentru pensie.

Mișcările de pe piața criptovalutară amintesc de piața standard, însă pe steroizi. Să privim aceste statistici:

  • Pe 25 iunie anul 2019, prețul Etherem era de 335,10 USD. Pe 16 iulie, moneda avea o valoare de 205,86$. Este o scădere de 40% din valoare în decurs de 21 de zile.
  • Pe 7 februarie 2019, Bitcoin avea o valoare de 3451,55 USD. Pe 9 iulie costa 12 647,99$. Aceasta este o creștere de 6-7 ori în decurs de aproximativ 150 de zile.

Investirea în criptovalută necesită alt sistem de convingeri. Conway rezumă cel mai bine asta: „criptovaluta nu este investiție, este un sistem de credințe”. Această bază vă permite să dezvoltați un nou sistem de toleranță pentru nivelele „foarte scăzute” și potențialele „foarte ridicate” de câștiguri și pierderi.

Rețineți, că investind în cripto, există zile în care cei mai mari investitori pot câștiga 1 milion USD și zile, când se pot pierde 500 000 USD. Probabil asta atrage către cripto atât de multe persoane!

Primul meu Bitcoin… cum să îl obținem

Asemănător ca în cazul investițiilor, păstrarea Bitcoinurilor poate părea complicată. Portofelul Bitcoin nu este un element fizic, ci un program pentru păstrarea și comerțul cu bitcoinuri. Cu alte cuvinte, există ca un cont în bancă, însă nu puteți alege „banii” în altă formă, decât cea digitală și nu aveți nici o garanție în cazul pierderii fondurilor.

Cele patru tipuri de portofele Bitcoin sunt calculatarele staționare, dispozitivele mobile, paginile de internet și echipamentul fizic.

Ok, să considerăm că am reușit să soluționăm problema cu portofelul. Unde să cumpărăm criptovalută? Nu o vom găsi în bănci sau în majoritatea locurilor legate de activele standard. Cripto au propriul loc de comerț.

Cândva erau populare bursele criptovalutare. Rețineți însă, ceea ce am scris despre siguranța burselor? Tocmai bursele cad cel mai des victimele atacurilor hackerilor și escrocheriilor. Și nu orice fel! Cel mai popular atac asupra bursei a suferit pierderi de câteva miliarde de dolari americani, ceea ce poziționează această înșelătorie ca printre cele mai mari atacuri din istorie… însă despre acesta au auzit în general entuziaștii de investiții.

Uneori putem găsi în rețea sau într-un oraș mare, casa de schimb cu un semn mare al Bitcoinului. Acesta este casa de schimb criptovalutară staționară, care foarte des este combinată cu casa de schimb valutară. Casa de schimb staționară, în care se poate cumpăra doar criptovalută, nu este rentabil să fie deschisă. Casa de schimb online este o opțiune mult mai confortabilă, deoarece întreaga operațiune se desfășoară prin intermediul internetului, fără necesitatea de a ieși din casă. Casele de schimb sunt mai rar atacate de hackeri decât bursele, însă… credeți că există moduri și mai simple pentru obținerea monedelor virtuale?

Este ceva mai ușor? … apelează la pachet

La început vă voi lăsa un citat, iar mai târziu vom trece la baza subiectului:

„Liniștea financiară nu este un lucru dobândit. Este știința despre cum să trăiești pentru mai puțin, pentru a destina banii investiției. Nu poți câștiga, până nu vei face asta.”

Ce rezultă din asta? Ei bine, faptul că investirea este o știință și că trebuie să învățăm investind. Și că merită să cheltuim mai puțini bani, dar asta pe margini.

Și dacă am combina știința cu investiția? Se pare că… acest lucru este posibil. Mai mult – fondurile pentru prima investiție pot fi obținute împreună cu pachetul educațional. Da, ați citit bine – pachetul educațional, ude pe lângă cunoștiințe oferă bani. Aproape ca o bursă pentru facultate.

Un asemenea pachet conține o serie de școlarizări și alte materiale legate de investițiile în criptovalute. Pe piață există multe pachete educaționale, însă atenție, acestea sunt pachete cu criptovalută direcționate în general către persoanele începătoare, care abia doresc să intere în afacere și nu știu, dacă să investească în cripto. Și da – prima valută o au gratuit, cu pachetul. Trebuie să recunoaștem, am înghițit cârligul și am început imediat să verific pe rețea, dacă acest lucru nu este o păcăleală (faceți mereu asta).

Am căutat pe rețea și am găsit… Pachetul Ripple

Am căutat și am găsit ceva precum Pachetul Ripple. Recunosc, m-a interesat datorită monedelor, nu datorită materialelor educaționale. Ripple este o criptovalută foarte promițătoare și cu plăcere o primesc gratuit.

Pachetul Ripple este un reprezentant tipic al pachetelor cu criptovalută. Când l-am comandat, am primit foarte repede materialele. După o analiză sumară – acestea sunt de o calitate înaltă și descriu interesant diferite aspecte de investire în cripto. După cum am scris, este pentru începători, așadar trebuia să fie înțeles și așa este.

M-a mirat în schimb faptul, că după comandarea Pachetului Ripple, a ajuns pe două căi – electronică și… prin poșta tradițională. Adică trebuie să oferim propria adresă de e-mail. Însă nu necesită alte date, așadar este bine. Aha și nu vă așteptați la plicuri groase sau pachete – majoritatea materialelor de școlarizare sunt transmise pe e-mailul oferit în perioada efectuării comenzii. Cu siguranță un avantaj este faptul, că se poate în libertate și fără limite profita de materialele oferite de pachetul cu criptovalută  pentru investitorii începători.

Ce cred despre asta… Pachetul Ripple și opinia mea

Însă pe majoritatea dintre voi vă interesează cel mai mult probabil – ce este cu criptovaluta gratuită? Din fericire, am obținut accesul la monedele mele Ripple imediat după primirea pachetului de la poștaș. Acesta conținea Cardul Ripple (o bucățică de hârtie cu un cod) și instrucțiunile, despre cum să mă logez la portofel.

Tokenurile Ripple sunt păstrate pe un cont extern, ceea ce are ca scop asigurarea lor în perioada învățării bazelor de investire. Eu nu aveam nevoie de asta și dintr-o dată mi-am retras fondurile pe propriul cripto-portofel. Nu am avut nicio problemă nici cu contactul și nici cu retragerea întregii sume, care mi-a apărut aproape imediat.

Opinea mea despre Pachetul Ripple este așadar uimitor de pozitivă. Ideea unui cont gestionat de un intermediar poate părea ciudată, însă pe altă parte – acest lucru asigură de atacurile hackerilor, pentru că în acest caz daunele sunt acoperite de intermediar. Așadar – este o distracție bună pentru începători, dacă cineva are timp și putere.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *